Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Oplossingen A-Z - Metrorragie

Metrorragie

Metrorragie

Metrorragie is een bloeding uit de baarmoeder, die niet optreedt tijdens de menstruatieperiode (ongesteldheid) maar op andere onregelmatige tijdstippen. De term tussentijdse bloedingen wordt vaak gebruikt.

Specifieke vragen?
Wat is metrorragie?

Het vrouwelijk lichaam bereidt zich iedere maand voor op een eventuele zwangerschap. Er komt een eicel tot rijping en tegelijkertijd wordt het baarmoederslijmvlies dikker, zodat een eventueel bevruchte eicel zich kan innestelen. Indien de eicel niet bevrucht wordt, ontstaat er een bloeding waarbij de eicel en het slijmvlies afgestoten worden. Dit proces wordt de menstruatiecyclus genoemd en duurt gemiddeld 28 dagen.

Onregelmatig bloedverlies
In de puberteit en in de jaren voor de menopauze is de menstruatie vaak onregelmatig. Ook in andere levensfasen kan de menstruatie veranderen. Schommelingen zijn meestal geen reden tot ongerustheid. Men spreekt van een onregelmatige menstruatie, of metrorragie, wanneer er geen duidelijk patroon te herkennen is in de menstruatiecyclus. De periode tussen twee bloedingen is korter of langer dan gemiddeld of dan u voorheen gewend was.

Tussentijdsbloedverlies
Bij tussentijds bloedverlies treden er op onverwachte momenten, tussen de normale menstruatie door, bloedingen op. Voor lichte bloedingen wordt ook wel de term spotting gebruikt. De bloedingen kunnen zich voordoen op vaste of wisselende tijdstippen in de menstruatiecyclus.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: