Wat is Widmer?
Louis Widmer is een internationaal cosmetica- en farmaceuticabedrijf uit Zwitserland. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in de buurt van Zürich, staat bekend om zijn hoogwaardige huidverzorgings- en dermatologieproducten. Sinds de oprichting in 1960 heeft Louis Widmer zich toegelegd op duurzaamheid en innovatie.
"Een leven in teken van de huid" - dat is vanaf het begin de leidraad voor Louis Widmer geweest. De oprichters waren gefascineerd door de unieke complexiteit van de huid, het grootste orgaan van de mens, en haar talloze functies. Binnen het familiebedrijf, zowel toen als nu, stond en staat de naam Louis Widmer voor hoogwaardige dermatologische producten die goed door de huid verdragen worden en dit zowel door de gezonde huid als door de probleemhuid. Louis Widmer biedt tegelijkertijd optimale verzorging, bescherming en genezing. Van genezing naar verzorging is een belofte die door de hele familie wordt gemaakt. Hooggedoseerde en dus uiterst doeltreffende formules onderstrepen de dermatologische expertise, aangevuld met de heerlijke texturen - een handtekening voor cosmetische uitmuntendheid van Louis Widmer.
Lees meer
Lees minder
Make-up
- Kies voor een fond-de-teint die de poriën niet afsluit. Deze producten kun je herkennen doordat er niet-comedogeen of non-comedogeen op de verpakking staat.
- Kies de kleur van een fond-de-teint door ze uit te testen op de huid tussen het begin van de duim en het begin van de pols (aan de zijkant). Breng de fond-de-teint duwend aan. Wanneer de fond-de-teint dezelfde kleur krijgt als je huid, is het de juiste kleur voor je. Wanneer je een fond-de-teint kiest die donkerder is dan je huid zelf, ga je er ouder uit zien. Vraag raad aan je apotheker.
- Om een fond-de-teint langer op het gelaat te houden, gebruik je best een poeder (bv. mozaïekpoeders) om erover te verdelen. Dit poeder zorgt ook voor een natuurlijker effect. Kies ook hier voor een non-comedogeen poeder.
- Wanneer je last hebt van acné gebruik je best geen make-up. Dit zal vaak de acné erger maken. Indien je toch verkiest om make-up te gebruiken, kies dan voor non-comedogene make-up. Deze zal de poriën niet afsluiten, waardoor de kans op puistjes, zwarte puntjes, … minder wordt.
- Let ook op met concealers, correctiepenselen, … . Deze worden wel eens gebruikt om een puistje te camoufleren. Probeer dit te vermijden. Indien je toch verkiest dit te gebruiken, kies dan voor non-comedogene producten.
- Er bestaan mascara’s, oogpotloden, … die geschikt zijn voor gevoelige ogen. Vraag raad aan je apotheker.
- Wees altijd voorzichtig met je ogen. Zorg dat je weet of je reinigingsproduct geschikt is om je ogen te reinigen.
- Om een natuurlijker en levendiger effect te bekomen, kan een beetje blush geen kwaad. Kies een kleur die niet te opvallend is. Over het algemeen staat roze goed op een huid met rode of roze ondertonen, perziktinten staat goed op een huid met gele of olijfkleurige ondertonen. Wanneer je twijfelt kies dan voor roze, dit geeft een jeugdige, frisse uitstraling.
- Poeder blush ziet er het best uit wanneer je het aanbrengt op poeder in plaats van rechtstreeks op de fond-de-teint. Het is geschikt voor elk huidtype.
- Een blushstick breng je best aan op een natte basis zoals foundation of dagcrème, niet over een poeder. Wanneer je de blush hebt aangebracht kun je een poeder gebruiken. Een blushstick is handig als je vaak onderweg bent of op vakantie gaat, doordat je geen borstel nodig heeft. Een blushstick werkt het best op een droge of normale huid.
- Een crème blush ziet er mooi uit op een droge of oudere huid. Het ziet er heel natuurlijk uit. Tokkel de crème blush in de huid met je vinger of gebruik een dun penseel. Wanneer je de blush hebt aangebracht kun je een poeder gebruiken. Hierdoor zal de make-up langer op je gelaat blijven.
- Wanneer je last hebt van roodheid, blauwe kringen rond de ogen, wijnvlekken, pigmentvlekken zijn er camouflagesticks verkrijgbaar. Breng ze met een fijn borsteltje deppend aan op de vlek zelf, niet op de huid errond. Hierover breng je deppend een fond-de-teint aan. Hiervoor is een fond-de-teint die niet vloeibaar is beter geschikt doordat deze meer dekt. Vraag raad aan je apotheker.
- Indien je, door bepaalde omstandigheden, wenkbrauwharen verloren bent kun je deze makkelijk bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Teken nooit een enkele lijn, maar teken kleine streepjes die je haartjes voorstellen. Op deze manier gaat het resultaat heel natuurlijk zijn. Kies een kleur die aanleunt bij je haarkleur.
- Ga nooit slapen met make-up. Verwijder steeds alle make-up voor het slapengaan, ook mascara, bb-crème, cc-crème, … . Niet elk reinigingsproduct is geschikt om make-up te verwijderen. Vraag raad aan je apotheker.
Reinigen van het gelaat
- De huid reinigen is belangrijk, of je nu make-up gebruikt of niet.
- Vermijd het gebruik van zeep in het gelaat. Het is belangrijk om een juist reinigingsproduct te kiezen dat aangepast is aan je huidtype (droge huid, gemengde huid, …). Ook voor mannen is dit belangrijk. Vraag raad aan je apotheker.
- Reinig de huid ’s morgens en ’s avonds met een geschikt product. Gebruik daarna een verzorgende crème aangepast aan je huidtype. ’s Avonds gebruik je de producten best minstens een halfuur voor het slapengaan. Indien je gaat douchen of in bad gaat, gebruik je best de verzorgingsproducten meteen daarna.
- Ga nooit slapen met make-up. Verwijder steeds alle make-up voor het slapengaan, ook mascara, bb-crème, cc-crème, … . Niet elk reinigingsproduct is geschikt om make-up te verwijderen.
- Probeer steeds naar de slapen toe te reinigen. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel gaat ‘hangen’.
- Vergeet je hals niet.
- Wees altijd voorzichtig met je ogen. Zorg dat je weet of je reinigingsproduct geschikt is om je ogen te reinigen, ook wanneer je geen make-up gebruikt. Vraag hiervoor raad aan je apotheker.
- Gebruik nooit een scrub voor het lichaam, in je gelaat. De korrels in de scrub voor het lichaam zijn te grof voor het gelaat en zullen de huid beschadigen.
- Probeer het gebruik van een scrub/peeling in het gelaat te beperken, éénmaal per week is meer dan voldoende. Bij bepaalde aandoeningen is een peeling/scrub helemaal niet aan te raden, bv. couperose, eczeem, zeer gevoelige huid, rosacea, … . Maak de huid nat voordat je de peeling gebruikt.
- Probeer bij een gevoelige huid niet te wrijven met een handdoek, maar de huid droog te deppen na het reinigen.
- Er bestaan reinigingsproducten die je niet hoeft af te spoelen met water, waardoor je de huid achteraf ook niet hoeft droog te deppen (bv. micellaire lotions, …).
Let wel op: deze producten zijn niet geschikt voor een zeer droge huid. Voor een droge huid is het veel beter te kiezen voor een reinigingsmelk en dit altijd samen met een reinigingslotion. Je reinigt je gelaat met de melk, spoelt dit af met water en dept de huid even droog (eventueel met een wattenschijfje, tissue of zachte handdoek). Aangezien het water de reinigingsmelk niet volledig kan verwijderen, gebruik je de lotion om de restjes volledig weg te nemen.
- Duw nooit op puistjes of witte mee-eters (gesloten comedonen). Er bestaan voldoende verzorgingsproducten om deze kwalen te verhelpen. Zwarte mee-eters (open comedonen), kun je eventueel wel uitduwen met een comedonenspateltje. Om deze zwarte puntjes te verwijderen, bestaan echter ook verzorgingsproducten. Vraag raad aan je apotheker.
- Masseer regelmatig de huid van je gelaat met je vingertoppen na het reinigen.
Dagverzorging/nachtverzorging
- Wanneer je ’s morgens en ’s avonds reinigt dien je daarna steeds een verzorgende crème te gebruiken die aangepast is aan je huidtype. ’s Avonds gebruik je de producten best minstens een halfuur voor het slapengaan. Indien je gaat douchen of in bad gaat, gebruik je de verzorgingsproducten meteen daarna.
- Wat voor een ander een goed verzorgingsproduct is, is het daarom niet voor jou. Kijk steeds of de producten wel geschikt zijn voor je huidtype (droge huid, gemengde huid, …). Vraag advies aan je apotheker.
- Probeer de verzorgingsproducten steeds in de richting van de slapen te wrijven. Dit zorgt ervoor dat de huid minder snel gaat ‘hangen’.
- Vergeet de hals niet. Hier wrijf je best zachtjes het verzorgingsproduct in, van boven naar beneden (niet richting kin).
- Het is belangrijk om als nachtverzorging een meer voedende crème te kiezen dan overdag. Anti-age producten zullen ’s nachts ook effectiever zijn doordat de huid in rusttoestand is. Vraag raad aan je apotheker.
- Bij zwangerschap dien je ook aandachtig te zijn voor de juiste verzorging. Er zijn anti-age producten en producten tegen acné die retinaldehyde bevatten. Deze stof heeft een doeltreffende werking op rimpels en acné, maar wordt best niet gebruikt bij zwangerschap. Vraag advies aan je apotheker.
- Kies altijd als dagverzorging/nachtverzorging een product dat aanleunt bij je huidtype (droge huid, gemengde huid, …).
- Wissel niet te vaak van dag- of nachtverzorging. Indien je tevreden bent van een product, blijf er dan bij.
- Het is mogelijk dat je al jaren dezelfde verzorgingsproducten gebruikt en dat deze precies niet meer geschikt zijn voor je. Je huid wordt ook ouder en kan dus veranderen. Meestal wordt de huid droger naarmate men ouder wordt, maar dit gaat niet voor iedereen even snel.
- Voor een vettere huid kan het aangewezen zijn de dagverzorging ook als nachtverzorging te gebruiken, om de huid niet nog vetter te maken.
- De huid van veel mensen is te weinig gehydrateerd. Dit komt het meest voor in de winter. Dit heeft te maken met het water dat aanwezig is in de huid, niet met het talg (vet). Om enkel hydratatie bij te brengen bestaan er hydraterende serums. Deze gebruik je best na de reiniging en voor de dag- of nachtcrème. Let op: een hydraterende serum is niet hetzelfde als een anti-age serum.
- Wanneer u last heeft van een rode huid (rosacea, couperose, e.d.) is het best om niet te voedende verzorgingsproducten te gebruiken. Een te vette huid kan aangenaam aanvoelen maar kan de roodheid stimuleren. Er bestaan producten die de roodheid kunnen verminderen of camoufleren. Vraag raad aan uw apotheker.
- Indien je een zeer gevoelige of overgevoelige huid heeft, kies je best voor producten die zo weinig mogelijk ingrediënten bevatten om de kans op reactie zo klein mogelijk te houden.
- Een dag- of nachtcrème is niet geschikt om te gebruiken op de huid rond de ogen. Kies hierbij voor oogcontourcrèmes of –gels. Gebruik eerst de producten voor de oogcontour en daarna de dag- of nachtcrème op de rest van het gelaat. Oogcontourproducten dien je steeds in de huid te tokkelen en niet te wrijven.
- Wanneer je verschillende producten na elkaar gebruikt, bijvoorbeeld eerst reiniging, dan een serum en daarna een dagcrème, wacht je best even tot een product in de huid is getrokken alvorens je het volgende product gebruikt.
- Je kunt producten van verschillende merken gerust door elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld een reiniging van een merk en een dagcrème van een ander merk. Let enkel op dat de parfums in producten elkaar niet verstoren. Kies eventueel voor producten zonder parfum.
- Denk aan je lippen. Er bestaan lippensticks, lippenbalsems, lipverzorging met UV-bescherming, … . Vergeet de zonbescherming voor je lippen niet wanneer je op vakantie gaat (ook bij wintersport).
- Er bestaan verzorgende maskers. Vaak zijn deze meer geschikt voor een drogere huid, om de huid extra te voeden. Voor een vettere huid zijn deze maskers niet aan te raden. Er zijn ook maskers om roodheid te verminderen en de huid te kalmeren. Vraag raad aan je apotheker.
- Bij een gevoelige mannenhuid is het belangrijk om na het scheren geen aftershave te gebruiken met alcohol of parfum.
Lees minder
Lees meer