Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Infosessie Levenseinde

Infosessie Levenseinde

23/02/2023: Infosessie Levenseinde
27 februari, 19:30, Inloophuis De Kolibrie
Nieuwscategorieën: Home

Kort

Wat? Infosessie omtrent levenseinde

Waar? Inloophuis De Kolibrie

Wanneer? 27 februari, 19:30

Inschrijven? Ja, via apotheek Meysen of via info@dekolibrie.be

Door wie? Ria Plasschaert, Leif-consulente (Leif: Levenseinde informatie forum)

 

Kadering

De enige zekerheid in ons leven is dat we allemaal op een of ander moment zullen sterven.  

Het is je recht als patiënt, maar vooral als mens, om zelf te beslissen over wat voor jou persoonlijk een waardig levenseinde betekent.  

Er bestaan in België 5 wilsverklaringen die men voorafgaand kan opstellen op basis van eigen verwachtingen. Op deze manier kunnen artsen en zorgverleners later met jouw wil als patiënt rekening houden als je je niet langer zelf kan uitdrukken.  

Jammer genoeg is het nog maar een minderheid van de mensen die aan voorafgaande zorgplanning doet: dat wil zeggen op het moment dat zij nog voldoende wilsbeschikking hebben om ervoor te zorgen dat hun wensen gekend zijn rond bv euthanasie, orgaandonatie…  

Nog veel te fel leeft het misverstand dat voorafgaande zorgplanning enkel en alleen iets is voor ouderen. Jonge mensen doen er evenwel goed aan om stil te staan bij wat ze wensen en wat voor hen belangrijk is. Soms zit een ongeluk immers in een klein hoekje.  

Graag wil inloophuis De Kolibrie je informeren over de diverse mogelijkheden. Verwacht je dus niet aan advies of sturing, maar veeleer aan informatie waardoor je zelf kan stilstaan bij je eigen wensen en verwachtingen hieromtrent.  

De infosessie wordt verzorgd door Ria Plasschaert, Leifconsulente.  

LEIF staat voor Levenseinde Informatie Forum en is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Plaatsen zijn beperkt dus inschrijven is noodzakelijk via de apotheek of via info@dekolibrie.be