Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Wintergroentjes

Wintergroentjes

De winter … Dat is tijd voor hartige stoofpotjes, verwarmende soepen en lekkere ovenschotels. Gelukkig biedt de winter alles aan qua natuurlijke schatten wat je hier voor nodig hebt!

Kolen vier 's winters hoog tij. Wist je dat je ze niet alleen kan stoven, maar ook kan wokken? Dit is een verrassende manier om deze Vlaamse klassieke kost klaar te maken. Snijd de koolbladeren (ook het hardere gedeelte) in repen en wok ze met knoflook, chilipepertjes en soja- of vissaus. Een krokant stukje kip erbij en je kan heerlijk smullen.

Natuurlijk zijn kolen ook erg dankbaar te gebruiken in soepen. Knolselder, chinese kool, prei en tuinkers zorgen samen voor een erg smakelijke en voedzame soep.

Witloof, wortelen en spruitjes zijn ook in het seizoen nu. Roosters wortelrepen gaar in de oven met knoflook, olijfolie en een laat karameliseren met honing. Heerlijk! Ook witloof en spruitjes kan je lekker bereiden. Erg lekker met spekjes en wat druppeltjes azijn.

Koolraap, rammenas en rode biet zijn andere "vergeten groenten" sterren van dit seizoen. Wedden dat je deze niet standaard op je menu zet? Experimenteer eens en ontdek hoeveel smaak erin te vinden is.