Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Anti-emetica

Anti-emetica

Anti-emetica of anti-braakmiddelen zijn geneesmiddelen om misselijkheid en braken te voorkomen of te genezen. Misselijkheid en braken ontstaan meestal door stimulatie van het braakcentrum in de hersenen. Deze geneesmiddelen onderdrukken de signalen die in het braakcentrum binnenkomen en de signalen die het braakcentrum verlaten.

Deze geneesmiddelen kunnen gebruikt worden of voorgeschreven worden bij de preventie en verlichting van misselijkheid en braken door Reisziekte, Migraine, ziekte van Menière, ontsteking van het evenwichtsorgaan, bij kankerbehandeling met chemotherapie en bij misselijkheid na operaties. Anti-emetica worden ook bij Indigestie of een verstoorde vertering voorgeschreven omdat deze geneesmiddelen ervoor zorgen dat de maag zijn inhoud vlotter aan de darmen afgeeft en zo het opgeblazen gevoel vermindert.
Artsen kunnen sommige van deze geneesmiddelen voorschrijven bij ernstig Zwangerschapsbraken, afhankelijk van het trimester. Deze middelen moeten steeds met de grootste voorzichtigheid gebruikt worden.