Apotheek Meysen Peer 3990 Peer : Home > Zoek op actief bestanddeel - I - Isosorbide

Isosorbide

Isosorbide behoort tot de groep van de nitraten. Deze stoffen zorgen ervoor dat de bloedvaten die het bloed naar het hart voeren, ontspannen en verwijden. Daardoor is er minder druk op het bloed dat het hart binnenstroomt. Het hart moet minder hard werken en verbruikt minder zuurstof.

Uw arts kan dit geneesmiddel in een dosis van 5 mg voorschrijven voor:

  • het voorkomen en behandelen van aanvallen van angina pectoris.
    Angina pectoris veroorzaakt een gevoel van pijnlijke beklemming of benauwdheid op de borst. Dit is een goede beschrijving van een typische aanval, hoewel u ook pijn kan voelen in de arm of de hals. De pijn is afkomstig van de hartspier en wijst erop dat een deel van de spier onvoldoende bloed en bijgevolg te weinig zuurstof krijgt voor de hoeveelheid arbeid die ze moet leveren. 
    Angina pectoris komt het meest voor tijdens een inspanning en verdwijnt weer bij het stoppen van deze inspanning. Ook blootstelling aan koude kan een aanval uitlokken.

Uw arts kan dit geneesmiddel in een dosis van 10 mg, 20 mg of 40 mg voorschrijven voor:

  • het voorkomen en behandelen van aanvallen van angina pectoris
  • behandeling van zowel langdurige als plots optredend hartfalen. Bij hartfalen is de pompkracht van het hart verzwakt. Het bloed wordt niet meer goed rondgepompt. Daardoor bent u sneller moe en kan u last krijgen van vocht in de benen of achter de longen. U bent dan ook sneller benauwd. Indien nodig kan uw arts bijkomende producten voorschrijven zoals vochtafdrijvende middelen en/of middelen die de pompfunctie van het hart verbeteren.

 Voor het voorkomen van een aanval moet u de tablet(ten) op de tong laten smelten.



Geneeskundige Categorie: Nitraten


Producten met dit actief bestanddeel


CEDOCARD 20 MG 100 TABL (geneesmiddel)
CEDOCARD 20 MG 100 TABL (geneesmiddel)
CEDOCARD 20 MG 100 TABL (geneesmiddel) 10,99 €
CEDOCARD 5 MG 60 TABL (geneesmiddel)
CEDOCARD 5 MG 60 TABL (geneesmiddel)
CEDOCARD 5 MG 60 TABL (geneesmiddel) 7,45 €